YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

News

Laatste update

23-04-2018

modelspoor foto's toegevoegd

Beste modelspoorhobbyist,

Voor u ligt een schrijven van de modulebaanvrienden PLM bouw.

We zijn dit idee aangegaan met drie goede modelspoorvrienden Helaas heeft Hans per 9 juni 2013 afscheid genomen) die naast hun modelbaan thuis ook de uitdaging aan wilden gaan om elkaar te stimuleren om tot nog mooiere resultaten te komen door kennis met elkaar te delen en ervaringen uit te wisselen. De vriendschap staat voorop en dit willen we ook graag zo houden. Daarom dat we ook besloten hebben om eerst een aantal zaken de revue te laten passeren zodat u weet met wat voor een mensen u te maken heeft/krijgt.

Vriendschap; daar hoort bij, alles tegen elkaar kunnen zeggen… en eerst even tot 10 tellen als u iets stekeligs hoort, want de ander zal het vast niet zo bedoeld hebben. U zult zich vast afvragen waarom dit een van de eerste alinea’s is van een modulebaanvriendenclub. Welnu, in de dagelijkse praktijk merken we dat communiceren niet vanzelfsprekend is. Zo is het helemaal niet moeilijk om iemand voor het hoofd te stoten maar… we willen graag nog jaren met elkaar verder, dus hebben we maar besloten om het eerst over communiceren te hebben.

Met de eenvoudige opmerking; ‘dat vind ik niet mooi’, geeft iemand een eenduidig signaal af maar degene waarvoor de boodschap is (de ontvanger) kan daar verder niets mee en zit niet werkelijk op dergelijke kritiek te wachten. Een betere opmerking zou zijn: “goh, ik zie en en dat maakt op mij de volgende indruk… ”. Nu wordt het voor de ontvanger ineens een stuk interessanter want daar kan hij/zij van leren en er kan een discussie gevoerd worden. Nog beter is: “Beste , ik zie en en heb daar nog wel een idee voor om dat verder te verbeteren, kan ik je daar soms bij helpen?”. En dat is het niveau van vriendschap wat wij graag zouden zien. Kritiek durven geven en daarbij de helpende hand bieden om de ander daar beter van te laten worden. Het is nu aan de ontvanger of hij/zij de uitdaging op wil pakken, of niet. Een antwoord van, ‘neen, dank je, het is goed zo’ is dan weer wat kort door de bocht en er wordt dan ook wel van de ontvanger verwacht dat dit verder beargumenteerd wordt…

Kortom, communiceren is geven en nemen en elkaar in waarde laten.

Passie! Landschaps- en Modelbouw.

Erik H. en Michaël de B.

 

Zeewolde 17-03-2018

Mobexpo Sint Niklaas 22-04-2018